Изграждане на интегрирани операционни зали
В тези област фирмата работи със световноизвестната и утвърдена в тази област фирма Използваме и медицинско оборудване на Drager, Maquet, Trumph, Ikegami, FSN и други.

Изграждане на мутимедийни и телеконферентни зали
В тази си дейност Инфомедиа използва техника на водещи производители на проектори, екрани и телеконферентни камери в света Optoma, NEC, Panasonic, Christie, групата Milestone, Avaya, Polycom, Lifesize и Barco.

Изграждане на офисни локални мрежи – LAN 

  • проектиране на компютърни мрежи (изготвяне на проекти, без изпълнението им)
  • изграждане на компютърни мрежи (по наш или чужд проект)
  • структурно окабеляване;
  • конфигуриране на LAN, IP адреси, нива на достъп, мрежови услуги, VPN и др.;
  • пълно конфигуриране на безжични access point устройства:
  • мрежови услуги, криптиране, нива на достъп, shaping и др.;
  • Изграждане на безжични Wi-Fi мрежи.

При  проектиране на нова компютърна мрежа, нашите специалисти ще оценят първоначалните ви изисквания и ще осъществят цялостен одит на съществуващите системи. Това включва размера на Вашата компания, текущите ИТ настройки, броят на работните места, както и други фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, като например отдалечена работа на определени служители, свързаност с други офиси и т.н.
След това нашият екип ще изготви технически документ с подробно описание и схеми на бъдещета топология на вашата компютърна мрежа.  Наред с прогнозния бюджет, в този документ се включва и  подробно обяснение за това как Вашия бизнес ще се възползва от нашите решения и ще се оптимизира IT средата.

Ние можем да се ангажираме с доставката на оборудването и системите необходими за изграждането на мрежата, която да отговаря на нуждите ви. Като специалисти в оптичното изграждане и окабеляване (FTTH, PON) ние работим, и по изграждането на Cat 5e, Cat 6, сървърни помещения, офис мрежи, дейта центрове.

Ние работим с най-добрата техника предлагана на пазара, което ще ви осигури максимална сигурност и дълъг живот на инвестицията.

Пренос на аудио и видео сигнал, Озвучаване –

Инфомедиа ООД предлага надеждни и висококачествени решения за пренос на аудио и Full HD видео сигнали на близки и далечни разстояния.

За целта ползваме различни видове апаратура на световно известни производители като Polycom, Avaya, LifeSize, Barco, Hivision, Extron, Sennheiser, JBL, Harmon Kardon, Electro-Voice, Sony, LG, Optoma, Projecta, Da-Lite и много други.

Специализирани сме в провеждането на различни медицински събития, където предаваме Full HD видео от различни видове медицински апарати в операционните зали, общ план от залите и двупосочно аудио между участниците в тези събития, които обикновено са на големи разстояния един от друг.

Същият подход може да се прилага и при дистанционното обучение.

Медицински софтуер
Инфомедиа предлага на българският пазар софтуерa mediCAD за подготовка и планиране на имплантиране на над 150 вида импланти за рамо, лакът, ръка, гръначен стълб, бедро, таз, коляно, стъпало. Софтуерът е разработка на немската фирма Hectec и е във варианти 2 и 3 D и се използва в цял свят. mediCAD работи в съответствие със стандарта за приемане, съхранение, разпространение и разглеждане на медицински изображения DICOM®. Софтуера се използва от такива фирми като Siemens, Philips, AGFA, GE, Fujifilm и много други.

Термосублимационни принтери и консумативи за тях
Тук фирмата работи с Mitsubishi – водещ производител на черно/бели и цветни принтери. Фирмата постоянно поддържа на склад консумативи за тях.

  • Черно/бели и цветни принтери за приложение в медицината
  • Цветни принтери за приложение във фотографията
  • КИОСК – машини за разпечатване на снимки от различни видове носители, в това число и изпратени мобилни телефони по Bluetooth

Видео наблюдение
В тези области фирмата е дистрибутор за България на едни от най-големите производители в световен мащаб – Pelco, Ikegami и J&S.