Infomedia

начало екрани как да изберем нужния екран?

КАК ДА ИЗБЕРЕМ НУЖНИЯ ЕКРАН?Много хора не знаят, че екранът е важна част от една презентация. Един добър проектор сам по себе си не е достатъчен за да може публиката да види и прочете нужната информация. За това, изборът на подходящ екран е от изключително значение.

Основните стъпки при избора на екран са:
 1. Определяне типа на екрана - Дали да изберем преносим или фиксиран екран зависи от ситуацията. Преносимият екран е много добър избор в случай, че вашите презентации ще бъдат провеждани на различни места. Ако мястото за презентация е постоянно, вие може да изберете между екран с електрозадвижване или механичен в зависимост от вашите лични предпочитания и бюджет.
 2. Определяне на формата
  В зависимост от метода а прожектиране, изображението има определено съотношение на страните:
  • стандартен формат - 2.5 см ивица от ляво и от дясно (> 2.2 м ширина, ивица - 5 см)
  • видео формат - 5 см ивица от всички страни
  • HDTV формат - 5 см ивица от всички страни
 3. Определяне тъканта на екрана - Изборът на подходяща материя на прожекционният екран зависи от помещението и положението на проектора. В допълнение, фоновата осветеност и отразената светлина също играят важна роля.
 4. Определяне на точния размер
  • минимално разстояние - за оптимално добро изображение разстоянието от което се наблюдава екрана трябва да е поне 1.5 пъти височината на прожекционния екран
  • максимално разстояние - разстоянието до най-отдалеченото място за наблюдение трябва да е не повече от 6 пъти височината на екрана за видео презентация и не повече от 4 пъти за презентация на данни
  • оптимална височина за наблюдение - височината за наблюдение зависи от разположението на редовете в залата. Минималната височина за първия ред е 90 см, а за всеки следващ 125 см.
  • план на залата - и на края, размерът на екрана трябва да е съобразен със свободното място в залата
www.Projecta.nl